EHBO cursus bij Buurtsteunpunt

EHBO cursus in de Focus

Vandaag was er een EHBO cursus in het Buursteunpunt de Focus in Beverwaard. Deze was speciaal gericht op kinderen!

Wat moet je doen als een kind in moelijkheden raakt door het inslikken van bijvoorbeeld een knoopbatterij, verslikken, of het binnen krijgen van een verkeerde vloeistof. Hoe handel je bij al deze situaties en hoe ga je om met bijvoorbeeld brandwonden bij kinderen.

Tijdens de cursus blijkt dat jezelf ook kunt helpen als een kind in moeilijkheden verkeerd of geraakt. Het raadplegen van een arts wordt als eerste aanbevolen. Toch kan het voorkomen dat u beter direct 112 moet bellen!

Tegenwoordig is er ook de handige App van het Rode Kruis, waarin situaties worden uitgelegd wat je moet of kunt doen bij bewusteloosheid, hevige bloeding, brandwonden, reanimatie, vergiftiging of ernstige verslikking. Al deze onderdelen komen aanbod tijdens deze cursus!

Als een kind een verkeerde vloeistof heeft binnengekregen, wat doe je dan was de vraag? Water drinken wordt afgeraden en evenzo als een kind te laten braken. Dit brengt alleen maar meer schade met zich mee! Reanimatie bij kleine baby’s is anders dan bij de wat oudere kinderen. Dat soort tips werden uitgelegd in de cursus aan de hand van beeldmateriaal en via een naslag die de cursisten meekregen.

Volgende week is het vervolg van de cursus EHBO bij kinderen in de Focus bij het Buurtsteunpunt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.