Dierenvoedselbank en Kringloop blijven op AZC-terrein?

Op dit moment wordt het oude terrein van de voormalige Honk en Softbal Vereniging Sparta/Feijenoord gereed gemaakt voor de komst van het AZC naast de Beverwaard. Nog steeds is het onduidelijk of de Dierenvoedselbank en de Kringloop weg moeten i.v.m. de komst van het AZC. Die moet dit voorjaar opengaan.

De dierenvoedselbank gebruikt nu de kleedkamers van de honkbal-accommodatie als opslag en uitgifte punt. Zij gebruiken dit op basis zolang dit mogelijk was via de gemeente. Daar leek dus een eind aan te komen met de komst van het AZC! De Kringloop winkel zit in een apart houten gebouwtje ernaast. Ooit was dit een onderkomen van een wielrenvereniging. Of het gebruik hiervan op dezelfde basis ging als als dat van de voedselbank voor dieren is niet bekend, maar dit pand moest ook wijken.

Uiterlijk moest er in januari een oplossing komen, waarbij een geschikte locatie gevonden zou worden om daar naar toe te verhuizen en te gebruiken. Twee locaties werden niet geschikt geacht voor de dierenvoedselbank. Bij de eerste locatie was dat onderkomen te slecht, en het tweede pand zat onder een viaduct, maar had geen wc of keuken, en zelfs geen stromend water. Niet onoverkomelijk, maar waarom dit niet gerealiseerd wordt laat zich raden?

Tot nu toe is er ook weinig beweging te zien dat zij aan het verhuizen zijn, alhoewel er nog wel een slag om de arm gehouden moet worden. Het pand laten slopen kost weer de nodige financiën, tijd en de benodigde vergunningen. Waarom slopen als je het op deze manier kan blijven gebruiken?

De kunstenaar die de laatste jaren gebruik maakte van het kantine gedeelte van de accommodatie is inmiddels wel verhuisd. Hij heeft een andere locatie aanvaard. Een definitief bericht is er dus nog niet dat men kan blijven, maar alles wijst er wel op! De gemeente liet in een eerder bericht weten nog steeds bezig te zijn met de zoektocht naar een geschikt onderkomen voor de Dierenvoedselbank.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.