Dancing on Ice van de baan in IJsselmonde

Het leek een mooi initiatief voor komende winter, schaatsen op een kunstijsbaan in hartje IJsselmonde. Benodigde financiële middelen ontbreken voor tijdelijke ijsvloer.
Het leek allemaal zo mooi, schaatsen op een tijdelijke kunstijsbaan in de winterperiode in het hart van IJsselmonde nabij het winkelcentrum Keizerswaard. Toch kwam men afgelopen avond in de commissie Samenleving tot de conclusie dat dit geen financiële haalbare kaart was. 

Media aandacht
De aangenomen motie van vorig jaar was niet ambitieus gegrepen, maar gaande weg bleek dat het schaatsplezier voor twee weken in de winter van 2013/14 een dure hobby werd. Het bedrag wat neergeteld moest worden lag rond de honderdtwintigduizend euro. Dat had de deelgemeente even niet in kas. Een aantal weken geleden deden zij een oproep in de media naar ondernemers en winkeliersverenigingen om het benodigde bedrag samen bijeen te brengen met de deelgemeente. Men kon toen al zien aankomen dat de ijspret voor de IJsselmondenaren onzeker was. Na de oproep in de media waren er wel een paar ondernemers die als uitbater wilde fungeren voor ‘koek en zopie’ mocht de kunstijsbaan er toch komen. Verder was er dus weinig animo in geldelijke vorm.
Maatschappelijk verantwoord
Het is jammer dat er geen kunstijsbaan komt, maar maatschappelijk gezien zou men de wenkbrauwen nog wel eens kunnen fronsen, want er zijn genoeg problemen op dit moment i.v.m. de crisis. Het zou niet verantwoord zijn in deze tijd om zoveel geld neer te leggen voor twee weken schaatsplezier!
Tóch schaatsen 
Nu is het niet zo dat er helemaal niet geschaatst kan worden, want stiekem hoopt iedereen toch dat we misschien straks bij een goede vorstperiode gebruik kunnen maken van de singels die Rotterdam rijk is. Als dat niet het geval is kan men nog altijd terecht als schaatsliefhebber vanaf eind december tot en met februari op het sportpark Toepad. Hier verrijst namelijk dan wél een tijdelijk overdekte vierhonderd meter kunstijsbaan en een funschaatsbaan. Hiervoor werd een slordige 2,5 miljoen euro beschikbaar gesteld via het Stadsinitiatief van Rotterdam eerder dit jaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.