Brandweer@work in IJsselmonde

Brandweer@work 20 september
Brandweer@work 20 september

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond houdt vrijdag 20 september het evenement brandweer@work. Eén middag wordt alles op alles gezet om IJsselmonde brandveiliger te maken. Inwoners van IJsselmonde zijn uitgenodigd voor diverse activiteiten in en rondom de brandweerkazerne Groene Tuin en winkelcentrum Keizerswaard. Daarnaast wordt op de kazerne Groene Tuin de eerste wijk-brandweerman van Rotterdam-Rijnmond gepresenteerd. Deze wijk-brandweerman gaat aan het werk in de deelgemeente IJsselmonde.

Wijkbrandweerman IJsselmonde

De wijk-brandweerman is een initiatief van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Naast de wijkagent en de stadsmarinier zet de wijk-brandweerman zich in voor een veiligere leefomgeving in IJsselmonde. De wijk-brandweerman zorgt voor de verbinding tussen de samenleving en de brandweer. Hij doet dat door samen te werken met buurtbewoners, winkeliers, buurtorganisaties, gemeente, politie en de lokale brandweerploeg Groen Tuin. Samen maken ze van IJsselmonde een veilige plek om te wonen, werken en recreëren.

Brandweer@work vrijdag 20 september

Brandweer@work is het eerste wijkgerichte brandveiligheidevenement in de regio Rotterdam-Rijnmond. IJsselmonde heeft statistisch gezien de meeste woningbranden. Daarom is het juist hier van belang om brandveilig leven bij een zo breed mogelijke groep inwoners onder de aandacht te brengen. Met brandweer@work worden inwoners bereikt door middel van gratis woningchecks, ontruimingsoefeningen op basisscholen, hulpverleningsoefeningen bij winkelcentrum Keizerswaard, en via de open dag van de brandweerkazerne Groene Tuin. 

Open dag brandweerkazerne Groene Tuin 13:00 tot 18:00

Kom langs bij de brandweerkazerne en bekijk eens een tankautospuit van dichtbij en maak kennis met de lokale brandweermannen. Maak een ritje op een brandweerauto of ga de hoogte in op een ladderwagen. Ook wordt er gratis advies gegeven over brandveiligheid en is er een optreden van het Shantykoor. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten waaronder een springkussen.

Bij winkelcentrum Keizerswaard houdt de brandweer om 13:30 een realistische hulpverleningsoefening. Wat doet de brandweer bij een auto-ongeluk? Hoe wordt een slachtoffer uit zijn auto bevrijd? Kom het bekijken tijdens de hulpverleningsoefening. Deze wordt gehouden bij de hoofdingang Herenwaard van het winkelcentrum Keizerswaard. De brandweer zal met behulp van echte voertuigen en hulpmiddelen, uitleg geven over hulpverlening door de brandweer. Daarnaast voert de brandweer 20 september woningchecks uit bij inwoners van appartementen aan de Kromme Hage. De brandweer geeft huis aan huis tips over brandveiligheid en monteert direct waar nodig rookmelders. De leerlingen van basisscholen De Groene Palm, Prins Willem-Alexanderschool en Mr. Baarsschool zullen onder leiding van de brandweer een ontruimingsoefening meemaken. Het is voor de veiligheid van de leerlingen en leerkrachten van groot belang om regelmatig te oefenen met het ontruimen van de school. Leerlingen worden uitgedaagd om zelf na te denken over hoe zij hun school of huis brandveilig kunnen maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.