Buschauffeurs doelwit van overvallers

Koninginnewegtunnel, Oud IJsselmonde
Koninginnewegtunnel, Oud IJsselmonde, Bus

De buschauffeurs in Rotterdam zijn de laatste maanden het doelwit van overvallers! De teller staat inmiddels op vijf, en dat vraag dus om maatregelen.

In het voorjaar werd er een chauffeur overvallen aan de Vaanweg. Hierbij raakte hij gewond. De jonge dader werd opgepakt. In Crooswijk ging het ook mis, twee keer sloeg hier ook een vrij jonge dader toe, maar door opgenomen camerabeelden in de bus en via het programma Opsporing Verzocht werd deze later opgepakt. Bij de overval gebruikte hij een groot mes.

De onrust onder de buschauffeurs neemt na deze drie overvallen dan toe, en de OR van de RET wil zo snel mogelijk het contante geld van de bus af hebben. De RET zelf is op dat punt terughoudender in dit standpunt van haar inspraakorgaan. Toch wil het Openbaar Vervoer Nederland in 2018 al het het contante geld uit de bussen. Nieuwe betaalvormen moeten daar aan bijdragen.

Op 19 augustus werd er wederom een buschauffeur overvallen, nu door twee mannen aan het Keizerswaard met een vuurwapen. Hierbij werd geld buitgemaakt! De medewerker van de RET bleef ongedeerd! Gisteravond was het wéér raak! Ter hoogte van bushalte Klein Nieuwland aan de Groeninx van Zoelenlaan werd er door twee mannen onder bedreiging van een vuurwapen weer geld geëist. Dit keer vertrokken ze uiteindelijk zonder buit. Ook hier bleef de medewerker ongedeerd en passagiers die toen nog in de bus aanwezig waren.

Inmiddels heeft de RET maatregelen getroffen om het geweld tegen haar medewerkers een halt toe te roepen, maar de schrik zal er nu wel behoorlijk in zitten bij de chauffeurs. Het is nog niet bekend of Rotterdam ook extra maatregelen gaat nemen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.