Buren helpen elkaar als dat moet in Beverwaard

Misschien een onbelangrijk verhaal voor u, maar burenhulp kan toch erg belangrijk zijn! Dat zagen we vorige maand al toen er een oprit naar een woning was verdwenen. Beverwaard kwam te hulp geschoten. Ook nu is er weer een mooi voorbeeld.

John is bewoner in de Beverwaard, en tobt al vrij lang met zijn linker knie na een uitglijder en lelijke val op zijn werk. De genezing wil maar niet vlotten ook na zijn eerste behandeling niet. Loopt met krukken en zelfs op een gegeven moment met een rollator door de wijk voor zijn dagelijkse benodigdheden. Moedeloos wordt je daarvan, zei hij toen.

Weer gaat John onder het mes na vele weken, nu door een nog betere specialist, vertelt hij. Na de operatie blijft John met een kruk lopen. Het gaat goed met hem en is zichtbaar opgelucht, alleen al dat hij geholpen is. Nu afwachten of de behandeling geholpen heeft. De vraag is hoe hij nu zijn dagelijkse boodschappen doet, want hij moet de trap op om tot zijn woning te komen, en dat is erg lastig met die knie.

Als ik John spreek dan zit naast hem Vincent op het parkbankje, hij is ook bewoner in de Beverwaard, en kent John al geruime tijd. Samen hebben zij een praatje over van alles en nog wat. Als de vraag wordt gesteld aan John wie zijn boodschappen doet nu hij niet erg mobiel is zegt hij, dat doet Vincent voor mij. Is dat zo? Ja, zegt Vincent! We hebben direct contact met elkaar als dat nodig mocht zijn. Doen jullie dat per telefoon? Nee, zegt John! Ik had toevallig twee portofoons liggen, en deze gebruiken wij als communicatie naar elkaar toe mocht het nodig zijn. John krijgt dus tijdelijk hulp van een medebewoner uit de wijk. Een ontzettend mooi gebaar!

Hoewel dit verhaal misschien niet zo belangrijk is voor u, blijkt dit wel voor John en Vincent te zijn. Buren helpen elkaar als dat moet in Beverwaard!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.