Buitenplaats Brienenoord nadert voltooiing

Buitenplaats Brienenoord nadert voltooiing

De circulaire bouw van Buitenplaats Brienenoord op het gelijknamige eiland nadert zijn voltooiing!

Vorig jaar na de zomerperiode waren de contouren duidelijk zichtbaar, maar de eindsprint wordt nu ingezet en men gaat ervanuit dat het gebouw eind mei gereed zal zijn. De opening zal waarschijnlijk halverwege dit jaar plaatsvinden. Een exacte datum is nog niet genoemd.

Het mooiste zou zijn, volgens een van de initiatiefnemers van de buitenplaats,  om ook klaar te zijn als de uitkijktoren op het eiland gerealiseerd is. Het Rotterdamse Baggerbedrijf van Oord heeft onlangs bekend gemaakt deze te schenken en te bouwen op de kop van het Eiland met zicht op Rotterdam centrum, en het eiland zelf.

Het gebouw is opgebouwd uit de oude materialen van het voormalige gebouw de Arend en de Zeemeeuw die jaren op diezelfde plaats stond waar nu de Buitenplaats wordt gebouwd. Het geraamte is hoofdzakelijk opgebouwd uit hout!  De vorm is absurdistisch van wat men van een gebouw zou verwachten. Heel apart en wat men niet zal snel zou verwachten.

Vaak zat de complexiteit in het bouwen door materialen te gebruiken die her en der verkregen werden! Aanpassingen waren dan weer noodzakelijk. Op de vraag of men dit circulaire gebouw gaat voorzien van eventuele zonnepanelen op het dak heeft nu nog geen prioriteit. Zover kijkt men nog niet, maar dat is voor de toekomst.

Buitenplaats Brienenoord wordt een  plek voor reflectie, voor nieuwe perspectieven op de toekomst, een plek waar je mooie dingen gaat zien en doen. Waar kinderen in de natuur theaterlessen krijgen, waar nieuwe dromen ontstaan, waar je aan kan schuiven voor een goede maaltijd en de dag kan eindigen bij een kampvuur. Een fijnzinnige en weelderige plek, waarbij het ons doel is dat iedereen zich thuis voelt én uitgedaagd wordt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.