Antiek te koop bij “Opa is Open”

Wie binnenloopt bij “Opa is Open” ziet spullen staan van ver uit het verleden. Wanend terug in jaren “60 en “70 of soms nog wel ouder. Zeg maar gerust uit grootmoeders tijd!

Een oude weegschaal, klokken, lampen van dik veertig jaar geleden. Daarnaast staat er kleine openhaard houtkachel of kleine bijzettafels of -kasten, soms bewerkt. Eigenlijk te veel om op te noemen! Zelfs een kaugomballenautomaat behoort tot zijn collectie. Veel retro die erg in trek zijn de laatste jaren bij mensen.

Achter dit winkeltje, aan de Benedenrijweg 395 in Oud IJsselmonde, zit Danny. Hij is een pensionada die dit samen heeft opgezet met zijn vrouw! De twee openstaande deuren met de rode ronde ramen staan bijna altijd open. Zijn we dicht, dat is er nog een deurbel, verteld Danny voor diegen die binnen willen komen kijken.

Het lijkt in eerste instantie een winkel a la “Malle Pietje 2.0”. De goederen moeten ook nog wel allemaal een plekje krijgen gaat hij verder, maar er zit schot in in de zaak. Bij elk artikel lijkt ook wel een verhaal aan vast te zitten.

De prijzen zijn onderhandelbaar zegt Danny, want ik doe dit voor de lol op mijn oude dag erbij. Op dat moment komen er nieuwsgierige bezoekers binnen. Zij zagen het bord staan onder aan de Oostdijk, die dus de Benederijweg heet, tijdens hun wandeling. Die waren in ieder geval erg enthousiast!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.