Bruggenloop 2019 van Zuid naar Noord en terug

Start op de Olympiaweg, Bruggenloop 2019

Vandaag stond de 31e editie van de Bruggenloop 2019 op het programma! Deze wedstrijd loop wordt als opmaat gebruikt voor de marathon van Rotterdam, en daardoor was deze volledig uitverkocht. De start en finish van de 15km lange loop lag op de Olympiaweg naast stadion Feyenoord! Daar tussen in moesten de hardlopers zes bruggen passeren.

Na de start -die in drie sessies werd gehouden, vanaf half vier- werden de hardlopers 12.000 in aantal, via het parcours de Laan op Zuid richting de Erasmusbrug gestuurd.

Daarna ging men de Boompjeskade op richting de Van Brienenoordbrug die daar op hen lag te wachten. Gelet op de weersomstandigheden was deze vandaag redelijk goed te doen voor de meeste hardlopers, toch was er hinder ondervonden door een straffe wind bleek later. Bij de afdaling van deze brug stonden er toeschouwers om de hardlopers aan te moedigen, er moest toen nog een kleine 4km gelopen worden tot de eindstreep.

Hardlopers zowel op de Van Brienenoordbrug als eronder door

Via de Adriaan Volkerlaan in IJsselmonde kwamen de lopers uiteindelijk weer op de Olympiaweg waar de finish op hen lag te wachten! Zaterdag 4 april 2020 is de marathon van Rotterdam!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.