Bosplantsoen Beverwaard langs A16 knapt zienderogen op

Wie de laatste dagen een bezoekje bracht aan het park langs de A16, veelal hondeneigenaren, fietsers, en scooters berijders, zal gezien hebben dat er in het park al een flinke uitdunning heeft plaatsgevonden door het kappen van bomen en dunne stammen weg te halen. De bomen stonden te dicht op elkaar waardoor er geen volledige groei kon plaatsvinden volgens experts. Door deze ingreep moet het park er over een paar jaar weer prachtig bij staan, en plantengroei aan de grond weer bevorderen.

Al vroeg in de ochtend worden de kettingzagen van de groen onderhouders opgestart om het bosplantsoen uit te dunnen. De boomstammen hebben verschillende diktes qua diameter. De dikke bomen worden eerst helemaal ontdaan van de grote zijtakken eer zij helemaal omgezaagd worden, daarna worden ze op lengte gezaagd om deze gemakkelijker af te voeren. Tijdens dit proces moet men toch enige afstand houden, want de takken vallen van een behoorlijke hoogte naar beneden. Overig personeel houd op dat moment bezoekers in het park op afstand. Eigenlijk is het jammer dat een algehele waarschuwing in het park m.b.t. de werkzaamheden ontbreekt!

Ondanks dat het herfst is, en bijna geen bladeren meer aan de bomen aanwezig zijn, wordt het toch al een stuk lichter. Zelfs de educatieve-tuinen die tussen het bosplantsoen liggen werden vandaag weer een stuk zichtbaarder. Ook hier zal het daglicht ten goede komen als men deze in het voorjaar weer in gebruik gaat nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.