Rotterdammers en professionals zien sport aanbod nu op één website

Sporten bij judover. Hashi  in Beverwaard
Sporten bij judover. Hashi in Beverwaard

Gewenste sport aanbod snel, en makkelijk vindbaar voor professionals!

Rotterdammers kunnen nu snel, gemakkelijk en gericht de sport of bewegingsvorm zoeken die het best bij hen past. Zij vinden hun weg via de vorige maand gelanceerde sport- en beweegdatabase. Maatschappelijke partijen, zoals huisartsen of welzijnsorganisaties, kunnen hun cliënten wijzen op deze nieuwe faciliteit. Aansluitend op hun advies te sporten of bewegen, vertellen ze dus voortaan ook over de route richting een geschikte aanbieder.

Rotterdam heeft honderden aanbieders van sport- en beweegactiviteiten. In de database zijn nu al duizend beschreven activiteiten te vinden. Onder anderen leerkrachten, huisartsen, fysiotherapeuten, medisch specialisten, medewerkers van verzorgingshuizen en activiteitenbegeleiders kunnen er nu eenvoudig het geschikte sportaanbod vinden voor hun leerlingen, patiënten, cliënten en bewoners. Maar het is natuurlijk ook een middel waarmee die laatsten zelf kunnen zoeken en extra enthousiast raken over sport of beweging.

Specifieke wensen
De database biedt de mogelijkheid te selecteren op bijvoorbeeld locatie, leeftijdscategorie of specifieke wensen naar aanleiding van fysieke of mentale omstandigheden. Trefwoorden kunnen onder meer zijn: overgewicht, 55-plussers, visuele beperking en autisme.

Lancering
Wethouder Adriaan Visser (Financiën, Binnenstad, Cultuur en Sport) lanceerde de sport- en beweegdatabase op maandag 13 november tijdens het Sportcongres Rotterdam. Hij zei: ‘Er is nu één plek waar het sportieve aanbod samenkomt. Het huidige aanbod in de database is zo breed, dat je ook heel specifiek kunt zoeken. Zo staan er activiteiten in voor mensen in een rolstoel of met overgewicht.’

Hier ziet u een animatievideo over de sport- en beweegdatabase. De database is ontwikkeld onder leiding van gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport. De sport- en beweegdatabase kon worden gerealiseerd dankzij onder meer een financiële bijdrage van Fonds Achterstandswijken Rotterdam.

Bron: Rotterdam Sportsupport, foto via JV Hashi.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.