Bewoners bijeenkomst levert weer veel vragen op over toekomstig AZC

Burgemeester A. Aboutaleb
Burgemeester A. Aboutaleb

Afgelopen woensdagavond was de laatste rondetafelgesprek met bewoners uit de Beverwaard over de komst van het AZC naast de zuidkant van deze wijk. Ook nu waren er weer bewoners van een aantal straten uitgenodigd, en konden ook overige bewoners zich aanmelden die interesse hadden voor deze bijeenkomst.

Niet alleen burgemeester Aboutaleb was aanwezig, maar ook de wethouder van Veiligheid de heer Eerdmans, en de heer Frank Pauw korpschef van Politie Rotterdam-Rijnmond.

In een anderhalf uur durende bijeenkomst beantwoordde zij de vragen van bewoners op allerlei punten over de komst van het AZC die waarschijnlijk voor de grote vakantie opengaat. Zo werd er gesproken over de veiligheid in de wijk, over wijkagenten, de status van deze mensen, hoe gaat de procedure in zijn werk?

Op deze bijeenkomst was ook de toekomstige locatiemanager van het AZC Beverwaard aanwezig vanuit het COA. Door in gesprek te gaan met de aanwezige bewoners van deze avond kon hij inzicht geven hoe het er toe gaat in een AZC. Veel vragen aan hem over hoe het er aan toe gaat op het AZC, maar ook over onderwijs, medische zorg, etc..

Het “Plan van Aanpak voor de Beverwaard” ligt klaar, zei wethouder Eerdmans, alleen moet er nog wel de financiën voor gevonden worden. Binnenkort staat het plan op de agenda in de Gemeenteraad van Rotterdam. Tevens zoekt hij ook naar verbinding tussen de bewoners van de Beverwaard en die van het AZC. In welke vorm dit gaat gebeuren is men nog naar op zoek.

Op 18 april vindt er een vrijwilligersmarkt plaats van 16:00 uur t/m 18:00 uur in Islemunda nabij Keizerswaard. Dit voor mensen die iets willen betekenen voor de vluchtelingen.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.