Beverwaard een spookdorp tijdens zware storm

Omgewaaide boom aan de Molecatensingel

De zware storm die vandaag woensdag 3 januari over de Beverwaard heen trok had een spookachtig karakter.

Vannacht richtte de storm al behoorlijk wat schade aan bomen en schuttingdelen van tuinen. Op de Molencatensingel brak een grote boom van zijn wortels af, en viel uiteindelijk tegen een dakkapel van een woning aan die hierdoor lichte schade opliep. De brandweer moest er aan te pas komen om deze boom te ontzetten en in stukken te zagen.

Aan de Geullestraat ging de wind er in twee tuinen met schuttingdelen aan de haal, ze werden als luciferhoutjes afgebroken of staanders waaraan deze bevestigd waren. Verder lagen er overal afgebroken takken in de wijk toen het daglicht daar eenmaal was.

Omgewaaide schutting aan de Geullestraat

Lege kliko’s vlogen over straat en belandde in de sloot of kwamen tot stilstand tegen geparkeerde voertuigen aan. In het winkelcentrum aan de Oude Watering zorgde de wind voor onaangename geluiden. Op dat moment waren er weinig mensen op straat, en was de Beverwaard veranderd in een spookdorp! Een enkeling waagde zich nog door de storm naar de winkels!

De brandweer had zijn handen vol aan de stormschade in IJsselmonde, maar ook weer niet overdreven. Volgens de meldingen via het 112 systeem was er  maar één melding in de Beverwaard te lezen. Dat was dus de enigste melding van stormschade van de omgewaaide boom aan de Molecatensingel!

Kliko’s waaide door de wijk heen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.