Afvalwijzer bekend voor ophaaldagen 2018

Overvolle kliko’s aan de Rhijnauwensingel

We kunnen er maar niet vroeg genoeg bijzijn, maar de gemeente Rotterdam heeft vanmiddag de afvalkalender voor 2018 op haar website bijgewerkt. Deze is per postcode en huisnummer te downloaden.

De laatste week van vorig jaar ging het communicatief een stukje de mist in wanneer de kliko’s geleegd zouden worden. Daar kreeg deze website vragen over! Overvolle kliko’s, maar ook de ondergrondse containers waren overvol door afsluiting i.v.m. de jaarwisseling, en er stonden hiernaast vele vuilniszakken. Geen fraai gezicht!

Er zijn vele digitale manieren om aan informatie te komen wanneer de kliko’s geleegd worden. Hoe? Via MijnAfvalwijzer die vanaf vandaag is bijgewerkt en online staat. Na het invullen van uw postcode en huisnummer krijgt u een exemplaar om uit te printen!

Toch zou het een mooie geste zijn om voor bewoners die niet zo behept zijn met de digitale snelweg om deze een exemplaar te doen toekomen?

Update!! De link op deze website van de MijnAfvalwijzer werkt alleen op een pc, voor smartphones en tablets moet u een app downloaden vanuit de Playstore! De app is nog in ontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.