Armoedeprijs naar twee vrijwilligersorganisaties

Tineke v Hal)r’- overhandigt de prijs aan Sandra Zimmerman(l) in 2014

Vrijwilligers IJsselmonde krijgen prijs voor armoedebestrijding

De prijs voor beste armoedebestrijders in IJsselmonde, vernoemd naar Tineke van Hal, gaat dit jaar naar de Wensboom die kinderwensen in vervulling laat gaan, en naar MAIT die mensen helpt de administratie te ordenen.  Er zijn eervolle vermeldingen voor voedselbank Isaak en de Schittering, de Kledingbank Rotterdam Zuid en de kinderactiviteiten van Fun for Everyone.

De PvdA en GroenLinks reiken in IJsselmonde jaarlijks een prijs uit voor het beste initiatief op het gebied van armoedebestrijding. Deze prijs zal op woensdag 20 december uitgereikt worden door Judith Bokhove en Co Engberts, gemeenteraadsleden in Rotterdam. Plaats van handeling het Huis van de wijk aan de Susannadijk in IJsselmonde.

Harm de Oude (PvdA-GroenLinks): “We zien de armoede alleen maar toenemen in het gebied. Instrumenten die de deelgemeente vroeger had zijn er niet meer. Ook stedelijk is er steeds minder aandacht voor armoedebestrijding. Door deze prijs uit te reiken willen we onze waardering laten zien voor de bestrijding van armoede. Verder willen we hiermee de aandacht vestigen op wat volgens ons een van de belangrijke problemen in het gebied is.

De prijs is vernoemd naar Tineke van Hal. Zij speelde als deelgemeenteraadslid in IJsselmonde een grote rol in de bestrijding van armoede. Organisatie en burgers die zich sterk maken voor armoedebestrijding in IJsselmonde, komen voor de prijs in aanmerking. De winnaars krijgen een geldbedrag ter ondersteuning voor hun werk, evenzo de organisaties die vermeld zijn.

Eerdere winnaars waren in 2014 Stichting Kledingbank Rotterdam Zuid. In 2015 Cardio/Kickboxing en vorig jaar Opgroeien en Opvoeden. Dit jaar zijn er dus twee winnaars!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.