Alarmsystemen houdt bewoners uit hun slaap

Jachthaven Oud IJsselmonde aan de Maas

Vanochtend vroeg ging erop sociale media rond dat bewoners de afgelopen nacht van vrijdag op zaterdag uit hun slaap werden gehaald door een alarm die voor velen niet te traceren was. Was het alarm van de RET remise die afging, of van de Van Brienenoordbrug? Nu blijkt dat men wakker werd van meerdere alarmsystemen.

Het betrof een zogeheten Slow Woop alarm die vele uren voor overlast zorgde in de wijken Beverwaard en Oud IJsselmonde. Na een oproep op het Facebook van de Beverwaardigheden, kwam het verlossende antwoordt. Een bewoner belde uiteindelijk de politie rond de klok van vijf uur. Die wist mede te delen dat het een boot alarm betrof die de geluidsoverlast veroorzaakte! Toch duurde het nog enige tijd voordat het alarm het zwijgen werd opgelegd, want de eigenaar van de boot moest van ver komen, volgens de politie! Waarschijnlijk ging het om een jacht in de recreatiehaven van Oud IJsselmonde!

Daar was de kous nog niet mee af. Er blijkt eerder kort na middernacht ook een alarm te zijn afgegaan bij het Zalmhuis aan de Schaardijk! Dit ligt tegenover Oud IJsselmonde, aan de overzijde van de Maas. Een bewoner woonachtig in Bolnes, meldde dat zei dit ook gehoord had! Het betrof een melding van een lift opsluiting waar de brandweer op af is gegaan. Naast het alarm hoorde men de tekst  “Verlaat het gebouw via de daarvoor bestemde nooduitgangen, maak geen gebruik van de lift.” Mede door het rustige weertype zorgde de alarmsystemen voor een hoop ongemakken in de omgeving de afgelopen nacht!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.