Agressieve Kauwen geven overlast in Beverwaard

Kauwen nestelen zich onder dakpan in Eckartstraat
Kauwen nestelen zich onder dakpan in Eckartstraat

De Kauwen lijken de hangjongeren onder de vogels te worden in de wijk Beverwaard. Laatste dagen komen steeds meer berichten binnen over deze vogel die tot de kraaien familie gerekend wordt. Brutaal vallen ze mensen en vaak honden aan door vlak over het hoofd te scheren in een kamikaze duikvlucht.

Volgens een kenner van de gemeente Rotterdam doen zij dit om hun nest te beschermen. Ook een brildragend persoon ontketend de aanvalsdrift van deze zwarte vlegels, die herkenbaar zijn aan hun grijze achterhoofd en hun spitste snavel. Ze zijn namelijk gek op bling bling zoals bijvoorbeeld oorbellen. Eigenlijk alles wat schittert! Tijdens die duikvlucht krijsen de vogels erbij, en is het een angstaanjagend beeld als je dit voor het eerst meemaakt!

Op de Beesdestraat en het Hackfortdam zijn er meldingen van de Kauwenoverlast die daar ook hun nest verdedigen. Volgens bewoners in de Eckartstraat zaten de Kauwen er in hun straat vorig jaar ook al, maar door de vermeerdering van de populatie worden de aantallen zo wel erg groot! Sommige vinden dat dit erbij hoort, maar andere vinden dat er ingegrepen moet worden door de gemeente. Dat laatste is een mogelijkheid want de Kauw mag het hele jaarrond bestreden worden, maar dan praat men wel ter bescherming van gewassen. Het is dus afwachten of de gemeente hier gehoor aan gaat geven.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.