Agressieve Kauwen geven overlast in Beverwaard

Kauwen nestelen zich onder dakpan in Eckartstraat
Kauwen nestelen zich onder dakpan in Eckartstraat

De Kauwen lijken de hangjongeren onder de vogels te worden in de wijk Beverwaard. Laatste dagen komen steeds meer berichten binnen over deze vogel die tot de kraaien familie gerekend wordt. Brutaal vallen ze mensen en vaak honden aan door vlak over het hoofd te scheren in een kamikaze duikvlucht.

Volgens een kenner van de gemeente Rotterdam doen zij dit om hun nest te beschermen. Ook een brildragend persoon ontketend de aanvalsdrift van deze zwarte vlegels, die herkenbaar zijn aan hun grijze achterhoofd en hun spitste snavel. Ze zijn namelijk gek op bling bling zoals bijvoorbeeld oorbellen. Eigenlijk alles wat schittert! Tijdens die duikvlucht krijsen de vogels erbij, en is het een angstaanjagend beeld als je dit voor het eerst meemaakt!

Op de Beesdestraat en het Hackfortdam zijn er meldingen van de Kauwenoverlast die daar ook hun nest verdedigen. Volgens bewoners in de Eckartstraat zaten de Kauwen er in hun straat vorig jaar ook al, maar door de vermeerdering van de populatie worden de aantallen zo wel erg groot! Sommige vinden dat dit erbij hoort, maar andere vinden dat er ingegrepen moet worden door de gemeente. Dat laatste is een mogelijkheid want de Kauw mag het hele jaarrond bestreden worden, maar dan praat men wel ter bescherming van gewassen. Het is dus afwachten of de gemeente hier gehoor aan gaat geven.

 

7 antwoorden op “Agressieve Kauwen geven overlast in Beverwaard”

 1. Waarom bestrijden? Ze maken alleen een schijnbeweging. Dat doen zwanen ook. Gewoon doorlopen en niet zeuren. Dieren hebben ook een leefgebied nodig.

 2. Het bovenstaande heb je nou ook met de toekomstige bewoners van AZC, die doen je geen kwaad sterker nog maken niet eens schijnbewegingen en hebben ook een leefomgeving nodig dus gewoon rustig laten wonen en doorlopen.

 3. Helemaal met Christa eens. En laten ze eerst maar eens alle bromfietsers en automobilisten die over de singels scheuren bestrijden, die zijn veel gevaarlijker dan een kauwtje. Ik ben daar vandaag trouwens 3 keer geweest – met hond – en ik heb nergens last van gehad.

 4. Dus als het beest.. ook wel genaamd ”mens”.. iets uit haalt..
  Zoals kattenkwaad.. ruzie maken.. of zelfs oorlog voeren..
  Om je soms heel lieve kinderen.. toch te beschermen..
  Doe je niets anders.. dan wat je instinkt je zegt..
  Die kauw.. ”moet” dan worden verjaagd..
  Een mens.. krijgt dan een boete”?”
  Van een agent.. die zelf geen..
  Kinderen ”heeft”..
  Opa Leo..

 5. Laat die natuur nou eens de natuur, en bestrijd ze niet, hier aan de overkant zit ook een nest, lekker laten gaan, ik geniet er van, ik zelf heb op last van de woonbron mijn tuin moeten kortwieken, ik had een vogelvriendelijke tuin, maar de buurvrouw hield er niet van en na een klacht heb ik mijn tuin moeten ruimen, en ben veroordeeld tot een betonnen tuin, maar ik blijf de vogels voeren om ze toch nog in de wijk te houden. Bedankt buurvrouw.

 6. Beste René.. ik mag natuurlijk niet stoken..
  In een verstoorde relatie.. met je buren..
  Maar je zou parkieten kunnen nemen..
  Dan krijg je ruzie.. met jezelf”?”
  Opa Leo!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: