Achterpaden Neercannebuurt worden beter verlicht

Voorbeeld Led-lamp met zonnecellen
Voorbeeld Led-lamp met zonnecellen

De deelgemeente IJsselmonde heeft een budget beschikbaar gesteld om duurzame verlichting in achterpaden te realiseren. Hiervoor zijn LED-lampen aangeschaft die werken op zonne-energie. De lampen zijn zo afgesteld dat ze alleen aangaan bij bewegingen. De lampen worden aan de bewoners gedoneerd en opgehangen aan schuren aan achterpaden.

In Nederland is het aantal zonuren beperkt en met deze proef wil het dagelijks bestuur van IJsselmonde kijken of deze duurzame verlichting ook echt werkt. Daarom is een drietal locaties als pilot gekozen: Kreekhuizen, Homerusbuurt en Neercannebuurt.

Er is gekozen voor het verlichten van achterpaden, omdat er regelmatig van bewoners klachten komen over de donkere achterpaden. Bewoners voelen zich hier niet veilig.

De lampen worden éénmalig verstrekt, indien een lamp kapot gaat wordt deze niet door de deelgemeente vervangen. De bewoner van het pand waar de lamp hangt kan de lamp dan eventueel zelf vervangen.

Het bestuur van IJsselmonde hoopt op deze manier twee vliegen in één klap te slaan, het bevorderen van duurzame energie en de veiligheid verbeteren.

Op zaterdag 23 november, tussen 09.00 en 12.00 uur, worden de lampen in opdracht van de deelgemeente opgehangen. Het gaat om de achterpaden van Kleine Kreek 61 t/m 93, Grote Kreek 21 t/m 35 en Sluiskreek 5 t/m 19, Sluiskreek 79 t/m 109. De lampen worden bevestigd aan de schuren.

Een aantal weken geleden zijn de lampen in de Homerusbuurt opgehangen en binnenkort volgt  de Neercannebuurt.

Bron: DGIJ

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.