Aantal hoge autodiefstal cijfers Beverwaard genuanceerder

Vandaag werd er door Dichtbij.nl gemeld dat er 41 auto diefstallen waren gepleegd in het eerste halfjaar in Beverwaard. Toch liggen de cijfers van 41 genuanceerder. Vorig jaar werden er in het eerste halfjaar nog 33 voertuigen ontvreemd.

In het centrum van Rotterdam, de wijk Beverwaard en het gebied rondom station Rotterdam Noord zijn in het eerste halfjaar van 2014 de meeste auto’s gestolen. Hier werden respectievelijk 40, 41 en 30 personenvoertuigen ontvreemd. In al deze gebieden steeg het aantal diefstallen. Dat gaat in tegen de stedelijke trend, waar juist een daling van het aantal ontvreemde auto’s is te zien, aldus volgens Dichtbij.nl.

In heel Rotterdam werden in totaal 457 auto’s gestolen. Dat zijn er een stuk minder dan in het eerste halfjaar van 2013, toen er 519 auto’s verdwenen. Dit blijkt uit een publicatie van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (Stavc) op basis van RDW-cijfers.

Het getal van 41 is, en lijkt veel alleen al voor de Beverwaard, dat valt wel te verklaren. Er moet een nuance gemaakt worden, en wel deze dat men van het postcode gebied 3077 uit gaat. Beverwaard ligt namelijk in dit gebied, maar ook Oud IJsselmonde, het gebied bij de Stadionweg, en zelfs de Veranda. De cijfers liggen dus veel genuanceerder dan het artikel doet voorkomen op Dichtbij.nl. Het is een onjuiste vertaling van cijfers in dit artikel. Helaas geeft de website nrcq.nl dit per wijk niet aan, dus weet men niet hoeveel auto’s er gestolen worden in de Beverwaard zelf, of in de overige gebieden van postcode 3077!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.