Aangetekende brief versturen vanuit Beverwaard niet meer mogelijk

Het is vanaf 1 april 2022 jl. niet meer mogelijk om een aangetekende brief te versturen vanuit Beverwaard via PostNL!

Dit bleek vanochtend toen een bewoner een brief wilde versturen via het bedrijf Cigo aan de Oude Watering in de Beverwaard. Dit kwam voor de medewerkers ook als een donderslag bij heldere hemel afgelopen 1 april. Kort daarvoor kwam de informatie over het stopzetten van versturing van aangetekende brieven door PostNL in hun filiaal.

De vraag aan PostNL wat de reden van het stopzetten was voor het versturen van aangetekende brieven uit de Beverwaard lieten zij het volgende weten: – Dit is een logistieke keuze die te maken heeft met een wijziging in het collectieproces. Aangetekende post kan nog steeds worden ingeleverd bij één van de 1600 Postkantoren of Business Points. Op onze Locatiewijzer kan men zien welke PostNL-punten dat zijn-, aldus PostNL.

De bewoners van de Beverwaard zullen nu een ritje moeten maken naar het winkelcentrum van Bolnes of het Keizerswaard. Hoewel PostNL van een logistieke keuze spreekt en een collectieproces kun je je afvragen of dit niet een bezuiniging is door PostNL om even de Beverwaard in te rijden om de aangetekende post op te halen?

De aangetekende brieven werden apart verzameld van de (aangetekende)pakketten in een daarvoor bestemde bag, en opgehaald door PostNL volgens de medewerker van Cigo! Verdienen deed men hier niet aan, maar het was meer de klantenbinding!

Het lijkt erop dat de service steeds minder wordt voor de PostNL-pakketpunten in de kleine kernen zoals in Beverwaard? Overigens zijn aangetekende pakketten nog welkom bij Cigo, en worden opgehaald door PostNL in de Beverwaard!