Ziggo kabelnetwerk klaar voor de toekomst in Beverwaard

Sinds de samenvoeging van UPC en Ziggo waren er de laatste tijd veel problemen in het netwerk in de Beverwaard. Klachten over uitval van signaal, en het telefoon verkeer waren vaak de ergernissen van de abonnees in de wijk! Na deze week, waarop dit moment werkzaamheden in de wijk worden verricht, moeten deze problemen tot het verleden gaan behoren.

Vijf monteurs gaan deze week alle hardware van de signaalkasten vervangen(zie foto). Deze zijn veelal te vinden naast een blok met woningen, en dat zijn er een behoorlijk aantal. Daarnaast wordt de wijkcentralekast ook gemoderniseerd. Hierdoor zal er enige tijd het signaal in de gehele Beverwaard wegvallen. Tot hier komt het signaal binnen via een glasvezelkabel, dan wordt deze verdeeld via de koperen kabels tot aan de signaalkasten voor de woningen.

Dat is niet het enigste wat gerealiseerd wordt! Het signaal welke nu 800Mhz bevat wordt verhoogd naar 1200Mhz. Volgens de monteur moeten de problemen in de Beverwaard v.w.b. het signaal beter worden. Nu geeft dit problemen met het HD signaal. Je moet het zien als een autofile voor een tunnel, ga je die verbreden dan zal de doorstroming makkelijker worden,aldus de een monteur die al in alle vroegte bezig was aan de Valkenburgsingel. De werkzaamheden duren tot 5 februari.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.