Zéér oude Beuk blijft staan in Oud IJsselmonde

Rode Beuk aan de Benedenrijweg 493
Rode Beuk aan de Benedenrijweg 493

De 138 jaar oude Rode Beuk aan de Benederijweg blijft als het aan de nieuwe eigenaar van het perceel ligt gewoon staan. De boom kent een omvang van circa 5 meter, en daar zijn minimaal drie volwassenen voor nodig om hem te omarmen. De grote of hoogte, zal naar schatting tussen de 30 à 40 meter zijn, en op dit moment staat hij in bloei. Dit is een plaatje voor de omgeving die verloren zou gaan als de kersverse nieuwe eigenaar van de bijbehorende woning besluit om hem te laten rooien!

Sinds er de nieuwe regels zijn om bomen te rooien zien de Bomenridders de laatste tijd maar al te vaak in particuliere tuinen of in percelen bomen gerooid worden. Dit stuit hen enorm tegen de borst. Zij zijn dan ook enorm blij dat de boom blijft staan.

De nieuwe eigenaar van dit perceel, die ooit de Wolhoeve heette, waar de Rode Beuk op staat heeft mooie plannen voor de toekomst. De grootste zorg is nu het restaureren van de oude woning die er behoorlijk toegetakeld uitziet van de laatste jaren leegstand en weinig onderhoud. Hoewel het geen rijks of gemeente monument is mag hij het niet slopen. Daarom wordt sloop beperkt tot aan de binnenzijde van het pand, maar uiteindelijk moet het weer een mooi plaatje worden, een gezicht bepalende woning voor Oud IJsselmonde zoals het ooit vroeger was. Daar past ook Rode Beuk in met de nu nog erg rommelig tuin die op dit moment vol staat met sloopafval en containers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.