Het Woudwater op eiland van Brienenoord meer dan een uitzicht over de stad

Woensdag 4 september, zijn de werkzaamheden begonnen aan ‘Het Waterwoud’ een uitkijktoren op het Eiland van Brienenoord. Een uitkijktoren geschonken aan de stad Rotterdam door baggerbedrijf van Oord!

Via de nieuwbrief van de gemeente Rotterdam werd de bouw aangekondigd met meer informatie over de nieuwe aanwinst voor het eiland die ook wel Maaspoint(s) wordt genoemd!

‘Maaspoints’ zijn unieke kunstwerken waar Rotterdammers in contact kunnen komen met de rivier. Waar zij de getijden, de kracht, de geluiden, de geuren en de natuurlijke waarden van het Maaswater kunnen ervaren. Het Waterwoud op het Eiland van Brienenoord is de eerste plek waar dit contact tussen mens en Maas wordt opgezocht. Van Oord biedt de stad het allereerste Maaspoint aan: ‘het Waterwoud’, een geschenk waarmee we de Maas als levensader van de stad kunnen eren. En een geschenk dat mensen uitnodigt om in contact te komen met de rivier en haar mooie eigenschappen zelf te ervaren. Als locatie voor dit eerste Maaspoint werd gekozen voor het Eiland van Brienenoord.

Waterwoud wordt aan de Westzijde van het Eiland van Brienenoord gerealiseerd. Zie oranje stip op een van de foto’s.
Waterwoud sluit aan op de thematiek van het getijdenpark, zie figuur 3. Het laagste bordes maakt het mogelijk om een kijkje te nemen dichtbij de getijdenzone. Vanaf het hoogste bordes heeft men uitzicht over het water en de skyline van Rotterdam.

Start werkzaamheden: 04-09-2019
Einde werkzaamheden: 31-10-2019

Bron: Gemeente Rotterdam, foto’s en illustraties, en foto’s Beverwaardigheden.nl. Via Facebook te zien!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.