Wennen aan situatie busstation Keizerswaard

Gr. van Zoelenlaan, Keizerswaard
Gr. van Zoelenlaan, Keizerswaard
Verkeersdeelnemers, en busreizigers zijn nog niet gewend aan het tijdelijke busstation bij Keizerswaard.

Waar staat mijn bushalte? Passagiers stappen midden op busstation uit. Of automobilisten die tóch het station oprijden daar het verboden is. Een drukte met auto’s aan het  kruispunt Herenwaard/Kreileroord met de Groeninx van Zoelenlaan. Zo maar even een greep uit een halfuur observeren nabij het tijdelijke busstation van Keizerswaard. Het is dus even wennen!

Waar vertrekt mijn bus 
Deze ingrediënten staan garant voor een nog niet gëoliede doorstroming van busreizigers en het autoverkeer bij het tijdelijke busstation nabij Keizerswaard. Het is allemaal nog zoeken voor de passagiers van de RET bij welke bushalte hun bus vertrekt. De tijden voor de doorgaande bus van 183 kon men niet op het haltebord vinden. Ook de lichtzuil met vertrekkende bussen bood geen uitkomst. Met een beetje hulp van een omstander komt men er uiteindelijk wel uit.
Te krap
Het is allemaal een stuk krapper dan in de oude situatie aan de Herenwaard. Daar komt n.l. de nieuwe tramlus te liggen door het hart van IJsselmonde Keizerswaard van tramlijn 23 van en -naar Beverwaard en CS. Op dat punt konden de bussen elkander makkelijker passeren, maar in de nieuwe situatie is dit een stuk minder. De problemen ontstaan wanneer er meerdere bussen aanwezig zijn of oprijden. Het uitrijden gaat gepaard met een overschrijding over de weghelft aan de van Zoelenlaan. Voorzichtigheid is dus geboden.
Nog drukker kruispunt
De weg langs Keizerswaard is zeer druk bereden, en er vinden regelmatig ongelukken plaats. Nu de drukte toeneemt zal dit weleens kunnen afnemen, maar het oversteken of opdraaien van de voorrangsweg, welke de van Zoelenlaan is, vergt wat tijd. Een autobestuurder kon zich niet in bedwang houden om de claxon te gebruiken. Op dat moment stond er een politieauto bij het kruispunt. Dit leverde een fikse boete op, want de mede passagiers droegen ook nog eens geen gordel om.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.