Welkom thuisbord komt er tóch niet

Het nieuwe verkeersbord uitgevoerd in groen-wit-groen, met daarop het wapen van Rotterdam, en tekst ‘Sterker door strijd’ komt niet terug!

Vorig jaar berichtte deze website hier al over i.v.m. de plaatsing hiervan. Het bord moest ter vervanging komen van het blauwe bord met daarop ‘Rotterdam’! Zo snel als het bord geplaatst werd verdween het ook even snel weer uit de berm  naast de Groeninx van Zoelenlaan richting het Keizerswaard, en werd het blauwe bord met de tekst ‘Rotterdam’ er weer terug opgehangen. Het nieuwe bord viel best in de smaak bij de rotterdammers en het was zelfs te koop voor de liefhebbers via een website.

Er kwamen vragen in de gemeenteraad over dit nieuwe bord. Er waren zorgen om een weeffout op deze locatie aan de Groeninx van Zoelenlaan waar een maximum snelheid van 80 km per uur geldt tot aan dit bord! Het nieuwe groen-wit-groene bord zou dus niet herkent worden door bestuurders die niet in het gebied bekend zijn om te anticiperen op de snelheid, want vanaf dat punt geldt dan 50km/h

De verantwoordelijke wethouder stelt het volgende vast over deze vragen:  Het blauwe Rotterdam bord is een officieel wettelijk bord uit het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (kortweg RW 1990). Dit bord geeft aan dat het verkeer de bebouwde kom in rijdt, waarbij de maximumsnelheid dan 50 km/h bedraagt voor het gemotoriseerd verkeer, conform artikel 20 van het RW 1990.

Inmiddels zijn alle groen-wit-groene borden verwijdert op zes locaties in op de gemeentegrens van Rotterdam. Alhoewel men dus stelt om zo min mogelijk van dit soort borden te plaatsen heeft de gemeente op de Abraham van Rijckevorselweg conform de regels het groen-wit-groene bord laten hangen!

Bron: Gemeente Rotterdam foto Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.