Wegdeel bij brug Herinckhavestraat/Weldamsingel wéér weggespoeld

Weggedeelte wéér weggespoeld na regenval
Weggedeelte wéér weggespoeld na regenval

Hoe vaak een gedeelte weg gaat spoelen bij de Weldamsingel/Herinckhavestraat na een fikse regenbui, en hoe vaak bewoners nog moeten gaan bellen voor herstel is niet bekend. Een ding is zeker dat dit al de vierde maal in korte tijd is dat tegels schots en scheef liggen. Vorige week was het hersteld, en na de fikse regenbuien van afgelopen avond en -nacht hebben dit al weer teniet gedaan. De gemeente heeft maandagavond, nadat een bewoner het probleem gemeld had, een hekwerk geplaatst om de gaten te markeren. Overigens stonden deze er nog van de vorige keer!

De vraag is wanneer komt er nu een definitieve oplossing voor dit probleem? Gaat men de aannemer hiervoor benaderen? Of moet de gemeente eerst bekijken of er in de aanleg van de brug iets fout is gegaan? Dat laatste lijkt duidelijk wel het geval. Heeft dit ook effect op de ruim negen ton wegende brug die pas in het voorjaar geplaatst werd? Zo langzamerhand is er al bijna één kuub zand weggespoeld richting de sloot, en aan de rechter zijde van de brug doet het probleem zich nu ook voor.

Je kunt je afvragen of het niet beter is om de brug voorlopig in zijn geheel af te sluiten voor al het verkeer? Zeker na regenval is het gedeelte niet meer te vertrouwen. Kortom het is beter om het nu al te mijden ondanks dat het wel toegankelijk is.

 

PS de gemeente is niet benadert omtrent dit artikel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.