Wederom gaslekkage in Beverwaard

Gaslek februari, 2012 Twickelerf
Gaslek februari, 2012 Twickelerf

Afgelopen donderdag was er een gaslek in de Beverwaard aan de Nijenrodeweg. De gaslucht hing in de kruipkelder wat doet vermoeden dat het om de aansluiting gaat vanaf de hoofdleiding. Al zegt dat niet zoveel, maar op 27 februari, 2012 was het een stukje verderop ook al raak met een gaslekkage aan het Twickelerf. Vele uren zoekwerk was er nodig voordat netwerkbeheerder Joulz het lek wist op te sporen nadat de brandweer de gaslucht had geconstateerd. Uiteindelijk vond men een scheur in de hoofdleiding die in de straat lag.

De oorzaak van die defecte hoofdleiding moest gezocht worden in de ouderdom, en de trillingen van het verkeer. De buizen in dit deelplan liggen er overigens al meer dan dertig jaar in de grond. De buis is uiteindelijk toen voor nood gerepareerd. Uitzonderlijk was dit probleem wel, want normaliter gebeurt dit bijna nooit dat een hoofdleiding het laat afweten. De hoofdleiding is tot nu toe nog steeds niet vervangen aan het Twickelerf.

Er is aan Joulz om een reactie gevraagd omtrent dit tweede voorval, en of er op lange termijn een planning bekend is die voorziet dat de oude gasleidingen vervangen gaan worden. Later meer.