Wateren in Beverwaard barst van de vis

Dinsdagmiddag stond een man te vissen aan de Valkenburgsingel vlakbij speeltuin “De Stormpolder”. Druk was hij bezig met zijn vliegvishengeltje om een visje te verschalken. We raakten al samen snel aan de praat over zijn hobby.

Standaard vraag ik of hij al wat gevangen had? Jazeker, een paar mooie ruisvoorns, maar hoofdzakelijk zeer kleine visjes. Het zit tjokvol, zei hij! Vorig jaar was er nogal veel vissterfte, vooral in het water aan de Oude Watering daar ging tijdens een hevige regenbui de overstort te snel, en zeker circa 50 vissen dreven daarna dood in de singel. Dit jaar schijnt een goed jaar te zijn en hij wijst op de scholen met vis die overal te zien is in het kleine viskommetje spelend aan de oppervlakte.

Gisteren zag hij ook nogal behoorlijk wat karpers voorbij zwemmen, en heeft daar speciaal zijn visgerei op aangepast! Helaas wil het met die grote jongens nog niet zo lukken vandaag om er een aan de haak te slaan. Daarnaast heeft de man een speciaal vest aan waar hij al zijn benodigde spullen in bewaard, zoals haakjes en speciaal aas, dat zijn namelijk kunstvliegen, want vliegvissen doe je niet met een dobber, maar met kunstaas die aan de oppervlakte van het water blijft drijven!

Waarom in Beverwaard vissen? Ik kom hier wel vaker vertelde hij mij, het is volgens hem een mooi stukje groen met een heleboel water, gewoon ongestoord vissen. Daar kan niemand hem ongelijk in geven! Vroeg hem om een foto van hem te mogen maken, geen probleem.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.