Vrijwilligersbanenmarkt in ‘de Focus’, Beverwaard

Wijkgebouw de Focus
Wijkgebouw de Focus

Woensdag 30 oktober tussen 9.00 en 12.00 uur vindt de vrijwilligersbanenmarkt in wijkgebouw De Focus aan de Oude Watering 324 plaats.

Alle werkzoekenden met een bijstandsuitkering zijn welkom. De organisatie is in handen van PIT 010, IJsselwijs en de Gemeente Rotterdam.

Bijdragen aan de samenleving
Voor de vrijwilligersbanenmarkt zijn werkzoekenden met een gemeentelijke uitkering uitgenodigd uit enkele geselecteerde wijken van IJsselmonde. Zij worden gestimuleerd om een maatschappelijke inspanning te doen, zoals bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, zodat zij zich meer kunnen ontwikkelen en een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.
Er nemen zo’n 20 organisaties uit zowel IJsselmonde en stedelijk gebied deel aan de vrijwilligersmarkt, zoals scholen, verzorgingshuizen, kinderboerderij de Kooi en vrijwilligerswerk Rotterdam

Maatschappelijke inspanning
Werkzoekenden met een gemeentelijke uitkering moeten een tegenprestatie leveren voor tenminste 20 uur per week of naar vermogen. Het gaat hierbij om werkzoekenden die vijf jaar of langer een bijstandsuitkering hebben. Zo lang zij nog geen betaald werk kunnen krijgen leveren werkzoekenden met een uitkering op deze manier een bijdrage aan de stad. Maatschappelijke inspanning kan in de vorm van vrijwilligerswerk, mantelzorg en deelname aan taal- of beweegtrajecten. Werkzoekenden mogen zelf een voorstel doen voor een maatschappelijk inspanning. Op de vrijwilligersbanenmarkt kunnen zij  kennis maken met verschillende organisaties en zich aansluiten als vrijwilliger.

bron: DGIJ

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.