Vlag niet uit op Adriaen Janszkerk door vogelnest

Adriaen Janszkerk, Oud IJsselmonde
Adriaen Janszkerk, Oud IJsselmonde

Vandaag geen vlag aan de Adriaen Janszkerk. Wat was de reden?

Vandaag hing er geen vlag aan de Adriaen Janszkerk in Oud IJsselmonde, terwijl deze altijd aangebracht wordt op Koningsdag of op andere belangrijke nationale herdenking en feestdagen.

Vandaag had het niet-uithangen van de vlag op de kerk een bijzondere reden. Twee medewerkers van de kerk hadden afgesproken om vanmorgen in alle vroegte de vlag uit te hangen. Echter in de toren aangekomen bleek dat er een groot vogelnest in de opening was met 4 eieren die bebroed worden. De vogels, men weet niet welk soort, hebben de huidige afscherming naar binnen geduwd en zelfs het luikje aan de binnenzijde stond open. De vlaggen-hijsers konden het niet over hun hart verkrijgen om dit nest naar buiten te vegen, nog afgezien van de vraag of dit wel mag.

Hieruit blijkt dat de huidige afscherming tegen vogels niet toereikend is. De bedoeling is om na dit broedseizoen een afdoende afdichting te maken. Dit zal dan echter pas voor volgend jaar zijn. Ook op 5 mei zal er dus ook geen vlag hangen, maar dan weet men de reden als u de vlag mist!

Bron: Adriaen Janszkerk. Foto Beverwaardigheden.nl

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.