Vissen naar bodemschatten in singels Beverwaard

Karel en zijn magneet
Karel en zijn magneet

Zaterdag rond het middaguur stond een man op een hele bijzondere manier te vissen in de singel t.h.v. het wijkgebouw de Focus. Niet met een hengel, maar met een lang koord van een meter of twintig. Aan dit koord zat geen dobber nog enig visgerei om een visje te verschalken.

Karel vist in zijn vrije tijd de sloten en singels af met een magneet die wel 6 kg trekkracht heeft. Hij gooit het gevaarte aan dit lange koord in de singel, en met een trekkende beweging sleept hij de magneet over de bodem in de hoop dat er metaal aan blijft kleven naar zich toe. Liefst waardevolle metalen!

Na een uurtje te hebben gevist met zijn magneet heeft hij al heel wat attributen boven water gehaald, waaronder een step en een fiets van het merk Gazelle. Dus mocht u deze kwijt zijn, hij staat bij de Focus! Je wilt niet weten wat mensen allemaal in het water gooien. Daar kunnen de bewoners van de Beverwaard over meepraten!

Zo haalt Karel er ook een fonkel nieuw snijmes met zijn magneet uit het water. Muntjes waaronder dubbeltjes, kwartjes en zelfs een rijksdaalder blijft aan de magneet hangen. Ook de nodige euromuntjes, maar ook drukpatronen komen uit het water naar boven. Ook heeft hij ooit een wapen opgevist, en deze heeft hij aan de politie afgegeven. De fascinatie voor het vissen met een magneet is gekomen door zijn werk als grond/wegenbouwer. Vaak kom ik spullen tegen tijdens mijn werk, zegt Karel, en vandaar dit vissen naar bodemschatten in singels met een magneet.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.