Beverwaard blij met komst viskraam

Viskraam in Beverwaard, elke dinsdag komende vier weken.

Voorlopig is het nog een proefperiode! De komende vier dinsdagen staat er een viskraam op het plein in het winkelcentrum van de Beverwaard.

Vanochtend om 10:00 uur ging het luik van de kraam omhoog! De ondernemer van de viskraam, van de Groep uit Spakenburg, en de projektgroep NLMP, kunnen terugkijken op een geslaagde zet!

Die kans werd hen geboden om via het gemeentelijke programma “Anders geregeld” in Rotterdam om de regeldruk te verminderen, en meer ruimte te bieden aan ondernemerschap. Pilotgebieden zijn winkelstrips/centra in de Beverwaard, Kralingen en Rozenburg! Voorlopig is het programma een experiment in deze drie gebieden, maar biedt zeker kansen voor de toekomst!

De projectgroep Niet Lullen Maar Poetsen (NLMP), die uit Beverwaardse ondernemers bestaat, is een jaar bezig geweest om dit voor elkaar te krijgen samen met de gemeente Rotterdam. Onlangs werd er ook bekend gemaakt dat er een bloemenzaak zich gaat vestigen in het winkelcetrum.

Vandaag was het dan zover, de eerste ondernemer stalde zijn kraam uit op het plein in het winkelcentrum, het was even wennen op zijn nieuwe stekkie de komende vier dinsdagen!

De vraag wat er dan anders is dat deze ondernemer er nu ineens hier kan staan? Dat feit ligt hem in de vergunning. Normaliter regelt de ondernemer dit met de gemeente. Vanaf nu is de vergunning ondergebracht bij de ondernemers van het winkelgebied in de Beverwaard zelf, volgens het NLMP. Zij kunnen hiermee zelf inspringen naar de wensen en behoeften voor hun gebied. Het ondernemersklimaat kan hierdoor worden verbeterd, dus ook naar het winkelend publiek!

Dat was te merken! Beetje vertwijfeld was men wel. Een viskraam in hun wijk? Kort nadat de viskraam was geopend kwamen de eerste klanten al voor een portie kibbeling, lekkerbekken of haring.  Overigens was het assortimment groot genoeg!  De kopers moesten na een uur al aansluiten in de rij!

Hier blijft het niet bij volgens R. Schouten, een drijvende kracht achter dit initiatief van het NLMP. De vergunning is zo ingericht dat we elke dag een ondernemer toe kunnen laten in de Beverwaard. Daar gaan wel wat gesprekken aan vooraf, en dit is het eerste resultaat. Even vooruitkijkend kan hij melden vanuit het NLMP dat er gesprekken gaande zijn met nog een ondernemer, een beetje seizoensgericht, dat dan weer wel.

De bewoners die het winkelcentrum vanochtend bezochten, en hun blik lieten vallen op de viskraam, waren laaiend enthousiast. Toch met een campagne via sociale media in de Beverwaard was men al op de hoogte van dit feit!

Dit is wat Beverwaard nodig heeft, zei een bezoeksters die nog even fijntjes wees op de situatie van jaren geleden. Toen was er ook een viskraam. Een groentenman of een kaasboer die mag er ook wel bij komen.

Ondernemer van de Groep uit Spakenburg, die nu de komende vier weken op de dinsdag met de viskraam op het plein staat, zal na deze proeperiode beslissen of hij daarna doorgaat in de Beverwaard! Ook dan één keer per week!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.