Vervanging riolering in Beverwaard duurt nog jaren?

De vervang van de riolering in Beverwaard laat nog jaren op zich wachten! De Beverwaardigheden stuurde, n.a.v. de vele sinkholes in de wijk in de eerste drie maanden van dit jaar, een brief naar de verantwoordelijke wethouder van Rotterdam.

De wethouder stuurde deze op zijn beurt, voor beantwoording van deze vragen over de riolering, door naar de betreffende afdeling binnen de gemeente Rotterdam. Daar werd het jaar om en nabij 2030 genoemd als zijnde de vervanging van de riolering in de Beverwaard. Dat duurt nog erg lang!

Als het gaat over de staat van het hoofdriool in Beverwaard kan de gemeente van betreffende afdeling kort mededelen dat zij als gemeente bezig zijn met het modelleren en plannen van Beverwaard voor een onderhoudsbehoefte. Het riool in Beverwaard is voor een groot deel aangelegd in de periode rond 1980. Als een riool rond de 40 jaar is, is het voor ons toe aan vervanging. Hiervoor worden plannen, berekeningen en projecten opgesteld. Daar is men nu dus mee bezig, en hopelijk worden deze bekend gemaakt?

Hoewel het vervanging van het riool nog even op zich laat wachten kunnen bewoners problemen altijd blijven melden. Tot nu toe zijn de problemen met de sinkholes altijd verholpen door de gemeente Rotterdam! Melden kan via de MeldRapp, via het telefoonnumer 14010 of via de website Melding buitenruimte doen. Liefst met een foto van de locatie!