Verstopt rioolstelsel Rhijnhauwensingel eindigt op straat

 

Aan de Rhijnhauwensingel ter hoogte van nummer 330 heeft de eigenaar van het wooncomplex het wel erg bont gemaakt. Waarschijnlijk zit het rioolstelsel onder de portiekwoningen verstopt.

Al eerder viel te constateren dat er veel water over het trottoir wegstroomde na hevige regenbuien. De verstopte centrale afvoer die aan de buitenzijde zichtbaar is veroorzaakte in de woningen waarschijnlijk voor problemen? De oplossing werd gevonden om deze onderaan af te zagen, en een deel daarvan te vervangen met een open pijpgedeelte (zie foto). Deze pijp ontlast de overloop en problemen in de woningen. Alleen loopt het water nu weg met de nodige wc papier en uitwerpselen over de straat heen. Een smerig zaakje waarbij je kunt afvragen of dit nog langer gewenst is.

In een reactie gaf Woonstad aan dat voor riool problemen aannemers ingehuurd worden, en dat zij als eigenaar van het complex niets af wist van deze vreemde oplossing. Ook vinden zij het raar dat de bewoners ons daar niet van op de hoogte hebben gebracht, aldus Woonstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.