Verkeersveiligheid IJsselmonde zorgwekkend in de toekomst?

Dodelijke slachtoffers IJsselmonde 2006-2012
Dodelijke slachtoffers IJsselmonde 2006-2012

De verkeersveiligheid in IJsselmonde is zorgwekkend te noemen in de toekomst, want onlangs publiceerde het nieuws van RTL4 een lijst met de kruispunten in Nederland waar de meeste ongelukken zich voor deden. IJsselmonde kwam daar niet al te best uit de bus, maar er worden op betreffende kruispunten binnenkort maatregelen genomen om de ongevallen terug te dringen, zoals nu het geval is bij de Akkeroord. Hier wordt het fietspad aangepast c.q. verlegd.

Nu blijkt uit een lijst die De Volkskrant  heeft gepubliceerd dat er vier ongevallen met dodelijke afloop bij voetgangers hebben plaatsgevonden tussen 2006 en 2012. Op de Groene Tuin, Groeninx van Zoelenlaan, Spinozaweg, en de Molenvliet. Daarnaast gebeuren er dagelijks aanrijdingen tussen allerlei weggebruikers op de belangrijke verkeersader die ligt vanaf de Beverwaard tot aan de Slinge.

Het meest stuitende is dat er voornemens zijn de Spinozaweg opnieuw in te richten, daarbij zullen een aantal belangrijke voetgangers oversteek plaatsen gaan verdwijnen (VOP’s). Hiervoor komen in de plaats geleide lijnen. Verkeerstechisch gezien hebben de voetgangers op die oversteekpunten dan geen voorrang meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.