Vraag om verkeersmaatregelen op Oostdijk dichterbij na ongeval met snelheidsduivels?

Hekwerk Rijkswaterstaatterrein
Hekwerk Rijkswaterstaatterrein

Inhalen aan de verkeerde zijde van middenberm bij verkeersdrukte. Doorrijden bij zebrapad als er voetgangers proberen over te steken, kop-staart botsingen, en hoge snelheden die ver over de toegestane maximum snelheid gaan van 50 km per uur. Dit zijn de dagelijkse ingrediënten op de Oostdijk naast de woonwijk Waterside.

Gisteravond was het goed raak, ooggetuige meldde aan deze website een grote ravage. Een personenauto stond aan de voorzijde geheel in de prak tegen het hek van het Rijkswaterstaat terrein(zie foto). Vreemd genoeg waren er weinig meldingen over te vinden op de (social) media van de hulpinstanties.

Hoewel het toedracht dus niet bekend is van dit ongeval, en of er meerdere partijen bij betrokken waren, zijn er genoeg stille getuigen van dit ongeval. Vanuit de richting van de Beverwaard is het voertuig eerst aan de linkerzijde langs de afrastering van de verhoogde dijk geschoten. Afrastering over enkele meters stuk en diepe sporen in het gras(zie foto). Vervolgens bandensporen zichtbaar van de linker naar de rechter weghelft. De auto rijdt dan over een lantaarnpaal heen het fietspad over(zie foto). Gelukkig rijdt er daar op dat moment geen fietser! De auto komt uiteindelijk tot stilstand tegen het hek van de ingang van het Rijkswaterstaatterrein. Deze wordt door de klap uit de grond gereden. Wonderwel raakte er dus niemand gewond bij dit ongeval, maar afgezien van de materiële schade het had heel anders af kunnen lopen.

De Oostdijk blijkt dus een racebaan te zijn waar steeds meer ongevallen plaatsvinden met behoorlijke (letsel)schades tot gevolg. Nog niet zo lang geleden vond er een ongeval plaats bij de oude loods van Verolme. Het kruispunt Oostdijk en de Beverwaardseweg staat ook bekend als een aandachtspunt, ook daar gebeuren veel aanrijdingen. De klapper van gisteravond bewijst maar eens te meer dat dit toch allemaal waarschijnlijk te maken heeft met de hoge snelheden die daar gereden worden!

Lantaarnpaal plat gereden
Lantaarnpaal plat gereden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.