Te weinig wegcapaciteit leidt tot verkeerschaos in IJsselmonde

File beide zijde aan de Groene Tuin

Wegcapaciteit onvoldoende na herinrichting Kreekhuizenlaan en Adriaan Volkerlaan. Dit leidt tot files rond Keizerswaard!

Dinsdagochtend vroeg was er wederom een verkeerschaos in IJsselmonde! Op de snelweg A15 en de A16 hadden er ongevallen plaatsgevonden. Een ongeval met een vrachtwagen op de A15 bij IJsselmonde heeft in de ochtendspits veel vertraging tot gevolg gehad, en ook kleine aanrijdingen daarna op de A16.

Automobilisten die deze twee hoofdwegen probeerde te mijden om door IJsselmonde een alternatieve route te zoeken kwamen in een file terecht in hartje van IJsselmonde rond het Keizerswaard! Zelfs de wegen naar IJsselmonde toe liepen vol vanuit Ridderkerk. Dit had weer tot gevolg dat het verkeer vanuit Oud IJsselmonde en Beverwaard problemen ondervonden om hun wijk uit te komen! Daarna was het aansluiten in de file bij Bolnes om de snelweg op te rijden.

De Groene Tuin stond vol tot aan de rotonde met de Reijerdijk. De aansluitende weg Groeninx van Zoelenlaan richting Klein Nieuwland idem dito. Dit kwam door de aansluitende weg de Adriaan Volkerlaan die vol liep richting het IJsselmondseplein richting de Van Brienenoordbrug. De loop der stads en – streekbussen liep hierdoor totaal in de war!

Juist na de rotonde van het Klein Nieuwland richting station Lombardijen bleek de ellende voorbij, en was er niets aan de hand. Dit gedeelte van de Kreekhuizenlaan alsmede de Adriaan Volkerlaan, richting het IJsselmondseplein, zijn nog niet zo lang geleden versmald en lijken nu telkens bij een te grote verkeersdrukte voor de (on)nodige problemen te zorgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.