Vergroen je straat Opzoomer Mee

Op 1 maart is de eerste Opzoomerronde van 2024 van start gegaan. Bewoners worden geïnspireerd en uitgedaagd om met hun straat een leuke straatactiviteit te organiseren. Er zijn in het voorjaar veel ‘aanhaakdagen’ zoals Koningsdag, Pasen, 30 jaar Opzoomer Mee op 28 mei, en het suikerfeest. Vier ze met de hele straat! Opzoomer Mee ondersteunt deze activiteiten met maximaal 150 euro. Straten die aandacht besteden aan ons 30 jarig bestaan krijgen nog een extra bonus van 30% bovenop hun toegekende bijdrage. En onze (gratis) keetjes rijden traditioneel ook weer door heel Rotterdam. Deze keetjes, bijvoorbeeld de diner- of terraskeet, zijn erg populair, dus bijtijds reserveren is aanbevolen. En omdat we jarig zijn, kan je als straat ook nog een feestpakketje aanvragen of een mooi gevelbordje. Maar… je moet er snel bij zijn want op = op. Kijk op www.opzoomermee.nl en meld je aan. Of bel met de projectleider van je gebied om een aanmeldkaart over de post te krijgen.

Groenronde En we willen natuurlijk ook dit jaar weer de straten vergroenen of het bestaand groen opknappen. Daarom is er ook weer een groenronde gestart vanaf 1 maart. Straten kunnen gebruik maken van vier groen-aanbiedingen, namelijk:

· Meer Groen, gaat de straat voor meer groen dan kunnen ze max 500 euro krijgen.

· Onderhoud Groen, voor onderhoud van bestaand collectief groen kan er maximaal 200 euro budget worden aangevraagd.

· Regenton, straten kunnen ook weer een regenton aanvragen om het collectief groen van water te voorzien in de zomermmaanden.

· Groenhulp, in het kader van 30 jaar Opzoomeren, kunnen 30 straten hulp en advies krijgen van een groenprofessional om hun creatieve groen- idee waar te maken in de straat

Lief & leedpotje voor de straat

En… als een straat het hele jaar door wat extra aandacht wil besteden aan een buur die dat kan gebruiken, zijn er de inmiddels Landelijk bekende Lief & leedpotjes. Vraag zo’n potje aan voor de straat en ontvang ook het startpakket.

Check voor meer acties en informatie onze website: http://www.opzoomermee.nl/