Proef met vaste ophaaldag grofvuil in Beverwaard nog niet helemaal succesvol te noemen

Geef het een kans, want de proef is onlangs begonnen!

De gemeente is onlangs begonnen met een proef in de Beverwaard om grofvuil, wit- en bruingoed zonder afspraak op te halen op een vaste dag. In een klein deel van de Beverwaard kunnen bewoners tussen 7.00 – 13.00 uur op donderdag het grofvuil buiten zetten. Op diezelfde dag wordt het dan opgehaald door Stadsbeheer!

De proef duurt zes maanden, van donderdag 7 maart t/m donderdag 5 september 2024. Stadsbeheer heeft hiervoor speciale plaatsen aangewezen en afgekaderd met witte lijnen met daarbij een blauwe tegel met de tekst ‘Grof’ erop! Hier mogen bewoners dus hun Grofvuil plaatsen zoals afgesproken.

We doen deze proef, omdat bewoners hebben aangegeven dat ze een vaste ophaaldag voor grofvuil willen. Met deze proef onderzoeken we of het wekelijks ophalen van grofvuil en electrische apparaten zorgt voor minder dumpingen van grofvuil. Na afloop van de proef
besluit de gemeente of de proef gestopt dan wel uitgebreid wordt. Dit is van meerdere factoren afhankelijk, zoals tevredenheid bewoners, invloed op grofvuildumpingen en de inzet van medewerkers en voertuigen.

Toch zien we, ondanks dat de proef onlangs is gestart, dat het nog wennen is om de afspraken na te komen, zowel voor bewoners en de ophaler van het grofvuil Stadsbeheer. Deze hoop vuil (zie foto boven) lag er al eerder dan vóór de vaste ophaaldag. Zaterdagmiddag lag deze hoop er nog en geeft een verpaupering voor de wijk? Tevens lag er ook nog chemischafval tussen in de vorm van emmers met verf. Dat was dus niet de afspraak op papier!? Die moeten de bewoners dus zelf wegbrengen naar het milieupark.

De proef vindt plaats in de straten:

  • Bouvignepad 1 t/m 9
  • Cannenburchstraat 1 t/m 93
  • Loowaerdstraat 2 t/m 10
  • Hunenborgplantsoen 1 t/m 31
  • Onsteinpad 1 t/m 10
  • Toutenburgplantsoen 1 t/m 31
  • Ter Wormstraat 18 t/m 66