Veiligheidsbeleving onder Beverwaarders gestegen in veiligheidsindex Rotterdam

Luchtfoto Beverwaard
Beverwaard

De veiligheidsbeleving onder de bewoners van de Beverwaard is gestegen, althans al we de veiligheidsindex mogen geloven. De objectieve cijfers in de Veiligheidsindex 2013 tonen wederom een stijgende lijn, en zijn stadsbreed positief. Helaas zijn er geen vergelijkende cijfers voorhanden van de vorige index. Voor de Beverwaard is deze beleving gunstig, en we kunnen concluderen dat we aan de goede kant van de streep zitten. Ondanks dat het een stukje beter gaat moeten we blijven werken aan het Schoon, Heel, en Veiligheid voor de wijk. De bewoners zijn een onmisbare schakel hierin. Op sommige terreinen zoals schoon moet het nog beter. Denk eens aan de vele ophopingen van vuil bij de ondergrondse containers om maar een voorbeeld te noemen.

Rotterdam scoort een 7,2 op veiligheid in 2013, dat blijkt uit de laatste Veiligheidsindex. Deze score is gebaseerd op cijfers van politie en gemeente en de beleving van 15.000 Rotterdammers. Hun mening telt voor twee derde mee. Uit de index blijkt dat er geen onveilige wijken meer zijn en voor de vierde keer op rij komt de score stadsbreed uit op een 7+.

Buurt Bestuurt en Stuurgroep in de Wijk blijven belangrijke instrumenten om samen met bewoners de veiligheid en leefbaarheid in buurten te verbeteren. Vooruitlopend op het nieuwe Wijkprofiel gaat burgemeester Aboutaleb de komende periode met buurtbewoners in gesprek over de vraag wat zijzelf, politie en gemeente kunnen doen om de veiligheidsbeleving te verbeteren.

Brontekst;  gedeeltelijk www.rotterdam.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.