Veiliger en gezonder naar school via een Loopbus

Morgen om 08:00 uur zal Norbert Swaneveld (voorzitter Gebiedscommissie IJsselmonde) een tegel plaatsen bij de vertreklocatie van de Loopbus in de Beverwaard. De tegel wordt geplaatst in de Keverborgstraat tussen de huisnummers 19 en 21 (naar het bruggetje). De Loopbus is een initiatief van bassischool RK de Regenboog!

De bedoeling van de Loopbus is dat kinderen bij een startpunt gezamenlijk onder toezicht van twee getrainde ouders naar school toe lopen. Het is eigenlijk net als een busroute maar dan lopend. Er zijn verschillende startpunten in de wijk die d.m.v. een tegel aangeduid worden. De routes en ‘bushaltes’ worden van te voren zorgvuldig bepaald. De kinderen krijgen een speciale training over hoe je je gedraagt in het verkeer en in de Loopbus.

Verdere aspecten zijn dat de kinderen in beweging zijn, en inzicht krijgen in verkeersregels. Het verbetert de verkeersveiligheid rondom de school. Door minder autogebruik verbetert de luchtkwaliteit. Het bespaart tijd vanwege minder ritten naar school. Als vrijwilliger raakt men (nog) meer betrokken bij de kinderen en hun school.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.