Van Brienenoordschool zoekt giften voor kinderboeken nieuwe Bieb

Nieuwe Bieb v. Brienenoordschool

Vandaag was een feestelijke dag voor de Van Brienenoordschool uit IJsselmonde. Er is daar een splinternieuwe bibliotheek officieel geopend! 

De laatste jaren hebben we extreem veel tijd en energie gestoken in de kwaliteit van ons onderwijs. We willen uitgroeien tot een topschool, waar onze kinderen zo goed mogelijk onderwijs krijgen in een uitdagende en veilige leeromgeving. Lezen vinden wij hierbij een zeer belangrijk onderdeel voor de ontwikkeling van Taal. En het lezen van leuke, spannende, aantrekkelijke boeken helpt hierbij enorm. Daarom hebben we besloten een eigen schoolbibliotheek op te richten. Dit gebeurt (zoals heel veel bij ons op school) door de vrijwillige inzet van (oud)leerkrachten, vrienden en ouders. Deze hebben door hun eigen kennis en  creatieve vaardigheden met een zeer beperkt budget een prachtige bibliotheek weten te realiseren, waar kinderen in een uitnodigende omgeving boeken kunnen uitzoeken, lezen en lenen. En vrijwillige ouders zullen deze bibliotheek gaan bemannen.

En vandaag is dus de bibliotheek geopend! De klassen hebben mogen snuffelen in de bieb, ze hebben uitleg gekregen over hoe de bieb werkt en ze hebben meegedaan aan een wedstrijd voor het maken van een boekenlegger. De kinderen staan te popelen om de boeken te lezen.

Het enige waar we nog tegen aanlopen is….de hoeveelheid boeken. We hebben helaas nog niet genoeg boeken, zodat er alleen per klas een aantal boeken kan worden geleend. Maar we willen juist dat de kinderen individueel boeken kunnen lenen en deze mee naar huis kunnen nemen.

De aanschaf van boeken is zeer kostbaar en ons budget is gewoonweg niet toereikend. We zijn dan ook afhankelijk van giften. 

Met dit bericht willen we laten zien, hoeveel je kunt bereiken met goede positieve inzet en hulp aan elkaar. En hoe belangrijk het is om de kinderen te laten lezen. Daarnaast hebben we dringend hulp nodig met het vinden van bedrijven of personen die ons zouden willen sponsoren, en hiermee helpen met de aanschaf van boeken om zo een bibliotheek te realiseren die genoeg boeken heeft voor alle leerlingen van onze school! Wie wil ons helpen?!

Bron: Tekst en foto’s van Brienenoordschool

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: