Vaartijden tijdelijke veerpont bekend tijdens onderhoud fietspad Van Brienenoordbrug

Rijkswaterstaat heeft de informatie vrijgegeven omtrent de vaartijden van de tijdelijke veerpont aankomende maand juli tussen Oud IJsselmonde en het Kralingse Veer. Dit n.a.v. de werkzaamheden aan het fietspad van de Van Brienenoordbrug.

Zo’n 3500 fietsers die de Van Brienenoordbrug dagelijks trotseren kunnen tussen 15 juli 2024 06.00 uur tot en met 28 juli 2024 00.00 uur gebruikmaken van een pont. Er vindt in deze periode onderhoud plaats en het fietspad is in beide richtingen afgesloten.

Tijdens de afsluiting vaart er 24 uur per dag een veerpont over de nieuwe Maas tussen de watertaxi halte Rivium (ter hoogte van het Zalmhuis) en de halte Oud IJsselmonde aan de overkant. De pont vertrekt iedere 20 minuten per zijde.

Met deze kosteloze veerpont probeert Rijkswaterstaat de vertraging voor (brom)fietsers zo beperkt mogelijk te houden. De pont biedt naast de omleidingsroute via de Willemsbrug een alternatief om aan de overzijde te komen. De veerverbinding wordt uitgevoerd door de Watertaxi Rotterdam, in opdracht van Rijkswaterstaat.

Voor wie is de pont

(brom)fietsers, scooters, bakfietsen en scootmobielen. Houd rekening met extra reistijd voor het wachten op de pont. De pont heeft naar verwachting voldoende plek om iedereen mee te nemen. Wel is het verzoek om in de spits de pont niet te gebruiken met de bakfiets. Bakfietsen hebben namelijk invloed op de beschikbare capaciteit van de pont.

Werkzaamheden aan het fietspad

Tot aan de grote opknapbeurt van de Van Brienenoordbrug voeren we regelmatig onderhoud uit aan het fietspad en de boogbruggen. Tijdens de werkzaamheden in juli 2024 maakt aannemerscombinatie Sterk de voegovergangen van het fietspad schoon en herstelt ze indien nodig. Hiernaa wordt het fietspad geasfalteerd.

Meer info via de webiste van Rijkswaterstaat