Pand oud politiebureau Beverwaard wordt omgebouwd naar zorgcomplex

Na twee jaar van stilte omtrent het oude politiebureau is daar eindelijk weer nieuws! Het leegstaande pand aan de Beverwaardseweg wordt getransformeerd worden tot zorgcomplex!

Het oude politiebureau aan de Beverwaardseweg 357 gaat zo goed als definitief getransformeerd worden naar woonzorgcomplex voor ouderen en-of mensen met een lichamelijke beperking. In totaal worden er 16 appartementen gerealiseerd. Op het eigen terrein komen 3 autoparkeerplaatsen, 28 plekken voor fietsen en 4 plekken voor scootmobielen. Er worden geen bouwwerken/uitbreidingen toegevoegd, wel gevels gewijzigd. Het pand beschikt over 900 m2.

Wanneer de appartementen worden gerealiseerd, en welke organisatie hierbij is betrokken, is nog niet bekend. Toch zal de bestemming van het pand, wat jaren dienst deed als politiebureau Beverwaard, veranderd moeten worden van kantoor naar wonen, en die werd onlangs door de gemeente aangekondigd! Daarna kan de transformatie beginnen om het oude politebureau om te bouwen naar een woonzorgcomplex. Wanneer dit gaat gebeuren, en hoe lang dit gaat duren is op dit moment nog niet bekend.

In 2021 besloot de politie om het pand te verkopen via een besloten online-veiling, daarbij aangetekend dat de gemeente Rotterdam de voorkeur kreeg om het als eerste nog vóór de veiling te kopen. Zij hadden geen interesse!

Op 11 november 2021 werd het verkocht aan een investeerder, en de overdracht vond daarna eind mei in 2022 plaats. Daarna bleef het lang stil. De investeerder is wel bekend, maar welke zorgorganisatie het pand straks gaat betrekken is dus nog niet bekend.