Tramrails wordt gemaakt na breuk en verzakking

Werkzaamheden tramrails aan de Cannenburchstraat

Op 1 januari brak één van de tramrailsen van lijn 23 aan de Cannenburchstraat in Beverwaard. Juist waar de tram de wijk inrijdt, was vorig jaar een herinrichting van de wegen aan het kruispunt met de Beesdestraat. Gekozen is er toen, in het vernieuwde plan, de tijdelijke bushalte daar te laten vervallen! Dit schijnt nu slecht uit te pakken voor de afwatering tussen de tramrailsen?

De boesdoener van de breuk was een verzakking in de grond. Of dit komt door die herinrichting is niet geheel duidelijk, maar men heeft er op dit moment pompen bijstaan om het water daar weg te houden!

Over een aantal meters moet alles weer gestabiliseerd worden, daarvoor heeft de aannemer alles uit moeten graven. Dwarsliggers onder de railsen worden gelijk vernieuwd, en om het grondwater tegen te gaan worden er drainagebuizen aangelegd die uitmonden in het riool! Zo moet voorkomen worden dat de grond weer gaat verzakken!

De tram zelf ondervindt hier geen hinder van, zij het dat de snelheid beperkt is op dit traject. Men heeft ongeveer nog een week nodig om de klus te klaren. Daarbij worden ook nog werkzaamheden in de nacht uitgevoerd, onontkomelijk want dit moet gebeuren als de tram niet rijdt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.