Tram naar Ridderkerk op zijspoor

Jaren spreekt men al over een eventuele tramlijn naar Ridderkerk, toch lijkt er nu een einde gekomen te zijn aan die ambitie.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de RET en de gemeente Ridderkerk gaan samen het openbaar vervoer tussen Ridderkerk en Rotterdam verbeteren in de vorm van een hoogwaardige busverbinding. Hiermee wordt afscheid genomen van het plan om tussen Rotterdam en Ridderkerk een tramverbinding te realiseren.

Uit een brief van de Metropoolregio
(de zogenoemde vervoersautoriteit in deze regio) blijkt, dat de ruimtelijke reservering voor een tramtracé op Ridderkerks grondgebied niet langer nodig is. De Metropoolregio heeft de provincie Zuid-Holland gevraagd deze reservering uit provinciale verordening Ruimte en Mobiliteit te schrappen. De aanleg van een tramlijn tussen Rotterdam en Ridderkerk is de afgelopen jaren enkele malen uitgesteld, vooral om financiële redenen. Nu uit onderzoek ook naar voren is gekomen dat een railverbinding minder effectief zal zijn dan eerder werd aangenomen, is er geen reden meer om op Ridderkerks grondgebied ruimte vrij te houden voor een tramlijn. De gemeente Ridderkerk is blij met deze ontwikkeling. ,,De reservering voor de tramlijn staat allerlei andere ruimtelijke plannen in de weg, zoals de revitalisering van het centrumgebied. Als de provincie de tramlijn definitief schrapt, kunnen we daar weer volop mee aan de slag’’, aldus wethouder Volbregt Smit.

Tekst via Ridderkerks dagblad

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.