Tram maakt noodstop bij Keizerswaard door fietser met koptelefoon op

De maat is vol. De roep kort geleden om het dragen van oordopjes in het verkeer te verbieden lijkt alleen maar dichter bij te komen.

Donderdagochtend vroeg moest, bij bus en -tramhalte Keizerswaard, tramlijn 23 een noodstop maken. De trambestuurder moest vol in de remmen toen plotseling een fietsster met een koptelefoon op de trambaan overstak. Mogelijk had ze de tram niet opgemerkt. Bij de noodstop raakten twee passagiers lichtgewond. Een vrouw had last van haar rug en is naar het ziekenhuis gebracht,  een andere vrouw is zwanger en moest naar de verloskundige.

Steeds meer spreken bestuurders van vervoersbedrijven de laatste jaren hun zorgen uit over Appende fietsers, voetgangers al dan niet met koptelefoons op of oordoppen in. De aandacht voor het verkeer is totaal weg! Niet ondenkbaar dat zij ook hachelijke momenten meemaken op hun rit. De roep om een wettelijke maatregel lijkt op zijn plaats? Een maatschappelijk vraagstuk is het allang niet meer? De tramroute naar de Beverwaard moest door dit incident verlegd worden via de Grote Hagen halte.

Brontekst: deel AD. Foto Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.