Toch huizenbouw op vervuilde grond aan het Dijkje

Halverwege 2016 meldde deze website dat er een woning te koop stond op het Dijkje op gemeentegrond van Rotterdam. Dit is het smalle straatje welke de grens is tussen Beverwaard en de wijk Bolnes( gem. Ridderkerk).

Het huis stond sinds maart 2016 te koop, en vond uiteindelijk een koper die er behoorlijk in zou moeten investeren om het tot een stulpje te maken. Daarbij zat een addertje onder het gras, en wel deze dat het huis op vervuilde grond zou staan volgens omwonende en de makelaar. “Grond vervuild!! Nieuwbouw uitgesloten!! Zo stond het op een gegeven moment te lezen op het bord van de makelaar die aan de woning was geplakt.

De vraag is hoe vervuild is de grond eigenlijk? Volgens diezelfde omwonende zou daar vroeger, voordat de Beverwaard gebouwd werd, een agrarisch bedrijf hebben gestaan. Wat de vervuiling ook moge zijn het is niet bekend in hoeverre en ernstig!

Vreemd genoeg zagen we vandaag dat de gemeente Rotterdam een aanvraag voor een omgevingsvergunning heeft gepubliceerd op hun website! Er komen maar liefst zes grondgebonden woningen op te staan, waar dus de grond vervuild van is? Of valt dit uiteindelijk allemaal dan wel mee?

Over niet al te lange tijd kunnen belanghebbende hier vragen over stellen aan de gemeente van Rotterdam! De publicatie van deze aanvraag omgevingsvergunning heeft nu nog een informatief karakter. Eventuele bezwaren kunnen gemaakt worden als het besluit op een aanvraag genomen is. Dit besluit wordt gepubliceerd.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: