Terugplaatsen toegang parkeerplaats Keverborgstraat moet overwogen worden

Inrit sinds december 1994
Inrit sinds december 1994

De herinrichting van de parkeerplaats welke gelegen is achter het winkelcentrum aan de Oude Watering aan de Keverborgstraat moet overwogen worden door de gemeente! In december 1994 werd de Noord-Zuid verbinding aan de Rhijnauwensingel geopend. Daardoor veranderde veel in de infrastructuur in de wijk. Zo werden smalle straatjes afgesloten tot ongenoegen van sommige bewoners om maar een voorbeeld te noemen.

Na het ongeval tussen een voetganger en een auto j.l. kun je tot de conclusie komen dat de in en -uitrit van de parkeerplaats vraagtekens oproept. Niet zozeer in verkeerstechnische zin, want er is een éénrichtingsweg ingesteld. Deze wordt door allerlei factoren soms ontweken, al dan niet met opzet.

Als het voertuig van de supermarkt komt lossen is deze inrit geblokkeerd. Voertuigen van de Roteb moeten papier en glasbak legen, en ook dan is de inrit geblokkeerd. Het legen van de kledingbakken kan alleen plaatsvinden door het voertuig op het trottoir te parkeren en dus te blokkeren. Of even iemand snel laten uitstappen op de inrit leidt tot vertraging en irritatie bij het overige verkeersdeelnemers, en met name de voetgangers die dan geen gebruik kunnen maken van het trottoir. Grote voertuigen die komen lossen zoals trekker en opleggers moeten tegen de richting in de parkeerplaats verlaten. Daarnaast wordt het zicht met uitrijden van de parkeerplaats belemmerd door geparkeerde auto’s in de parkeervakken. Hierdoor zijn er ook al kleine aanrijdingen gebeurt in het verleden.

Met name het tegen de richting inrijden was gisteren dus de oorzaak van de aanrijding. Gelukkig viel het letsel mee bij de voetganger, maar de conclusie is duidelijk na de veranderingen van de wegen structuur rond deze parkeerplaats blijkt dit niet goed uit te pakken. Steeds meer automobilisten komen hun boodschappen doen, en daar is niets mis mee, maar bij tijd en wijle staat de parkeerplaats aan de Keverborgstraat tjokvol op de zaterdag, en sinds ruim een jaar ook op de koopzondag, er zijn dan heel veel verkeerbewegingen.

Oude in en -uitrit Keverborgstraat
Oude in en -uitrit Keverborgstraat

Nadat de Noord-Zuid verbinding gerealisserd was heeft de gemeente de inrit aan de korte zijde van de Schinnenbaan richting de Keverborgstraat afgesloten. Daarvoor kwam dus in de plaats een in en -uitrit met de eenrichtingsweg aan de zijde van de Rhijnauwensingel die nu voor de nodige problemen zorgt. De vraag is of het terugplaatsen van de toegangsweg aan deze straat in ere hersteld moet worden? Een totaal nieuwe inrichting van deze parkeerplaats zal zeker geen overbodige luxe zijn, en alleen maar goed doen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.