Tentoonstelling “De Archeologie van IJsselmonde” in Stadswinkel IJsselmonde

Ook geïnteresseerd in vondsten vanuit de oudheid. In de loop der tijd zijn er vondsten gedaan in IJsselmonde tijdens opgravingen, en die kunt u gaan bekijken!

Binnenkort is er een tentoonstelling over de “De Archeologie van IJsselmonde”! Deze wordt i.s.m. het Streekarchief Eiland IJsselmonde, en Bureau Oudheidkundig Onderzoek Rotterdam (BOOR) georganiseerd.

Aan de hand van een selectie uit de diverse archeologische opgravingen in de regio IJsselmonde wordt een beeld geschetst van de geschiedenis van het gebied IJsselmonde en haar omgeving.  De gevonden voorwerpen zijn van eeuwen terug en geven een beeld hoe destijds in en rondom IJsselmonde werd gewoond en geleefd.

Op donderdag 21 april om 15:15 uur wordt de expositie officieel geopend door de voorzitter van de gebiedscommissie IJsselmonde, de heer N.W.J. Swaneveld en het hoofd van het Bureau Oudheidkundig Onderzoek Rotterdam, de heer A.H. Carmiggelt. Belangstellenden zijn hierbij van harte welkom.

De opening vindt net als de expositie plaats in de publieksruimte van de Stadswinkel IJsselmonde. De expositie wordt gehouden van 21 april tot en met 17 juni 2016 en is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van de Stadswinkel.

Openingstijden stadswinkel:

Maandag            13:00 – 20:00

Dinsdag              08:00 – 16:00

Woensdag          08:00 – 16:00

Donderdag         08:00 – 16:00

Vrijdag                08:00 – 16:00

Kijk voor de laatste informatie op www.streekarchiefijsselmonde.nl.

Foto Beverwaardigheden.nl. Genomen tijdens de opening van de nieuwe tramremise van de RET. Ook daar werden opgravingen tentoon gesteld door BOOR.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.